Gradačačka 29A, 71000 Sarajevo +387 (0) 33 65 65 67
Košarica je prazna.

posaobicikl1. Jeftinije je od svakog drugog načina prijevoza
Bicikl vas može koštati od 300 do nekoliko hiljada maraka, no osim ako ne želite da lopovi prodaju vaš za 'siću', bolje je kupiti jeftiniji. Javni prijevoz košta, automobil s gorivom još i više stoga je bicikl savršeno prijevozno sredstvo za sve nezaposlene. Treba vam kabanica, svjetlo i zvono, a popravci nisu toliko skupi. S mijenjanjem gume možete krenuti i sami.

2. Vozeći bicikl čuvate zrak, pločnike, vodu i svoj novčanik
Nema ispušnih plinova ni ugljičnog monoksida koji se diže za vama. S biciklima nećete uništavati cestu i pločnike koliko to čine automobili i motociklisti. Također, za izradu jednog bicikla potroši se samo mali dio materijala koji je potreban za izradu automobila. To ima svoju prednost i za korisnike: puno ćete lakše i jeftinije nadomjestiti ukradene/izgubljene ili uništene dijelove.

3. Redovito pedaliranje skida kilograme i povoljno utječe na zdravlje
U prijevodu, one dosadne satove aerobika možete reducirati ako se svakodnevno vozite. Sat vremena bicikliranja troši nekoliko stotina kalorija, jedini efikasniji način sagorijevanja je trčanje. A većina biciklista izgubi nekoliko kilograma kad počne redovito pedalirati bez da promijene prehranu.

4. Parking za bicikl nikad nije problem. Stanete tik do ulaza
Iako u većini gradova manjka parkirališnih mjesta za bicikle, takav 'divlji' odnos prema biciklistima ima svoje prednosti. Nitko vam neće naplatiti kaznu zato što ste bicikl vezali oko stupa ili oko drveta, a uvijek možete parkirati nadomak ulaza.

5. Dok ostali čekaju ili hodaju, vi zadovoljno prolazite kroz gužvu
Čak i ako vozite poput vašeg umirovljenog susjeda, bicikl je uglavnom najbrži način prijevoza u gradskoj gužvi. Nema većeg zadovoljstva za biciklista negoli kad prolazi pored stajaće rijeke automobila i zaobilazi užurbane pješake, posebice ljeti.

6. Ujutro se razbudite, nakon posla opustite
Studije pokazuju kako su redoviti biciklisti zdraviji i efektivniji radnici koji zahtijevaju manje godišnjeg odmora. Zbog toga većina osviještenih tvrtki postavlja parkinge za bicikle ili organizira biciklistička događanja. Da ne spominjemo kako bicikliranje ujutro zamjenjuje dozu kofeina i opušta vas nakon posla.

7. Bicikl je izvrsna alternativa za automobil i kao prijevozno sredstvo za ljude bez dozvole
Čak i ako ne možete odustati od automobila, biciklom se možete voziti na posao tek povremeno i uživati u vožnji za vikend. Također, ako nemate vozačku dozvolu, nema razloga da patite u javnom prijevozu kad možete pedalirati.

8. U gradskoj vožnji na biciklu vježbate svoju koncentraciju i koordinaciju pokreta
Nećemo vam lagati: vožnja biciklom može biti opasna. Možete udariti prolaznika, zabiti se u stup ili doživjeti uvrede i trubljenje vozača. No, ako ste koncentrirani na situaciju u prometu i ne bojite se tako nezaštićeni kročiti prometnom cestom, posve ste sigurni. Naravno, uz uvjet da vam rade kočnice, zvonce i svjetla.

9. Vaša kondicija raste sa svakim prijeđenim kilometrom
Oni koji ne žele biciklom odlaziti na posao, najčešće se izgovaraju prevelikom udaljenošću, znojenjem ili vremenskim (ne) prilikama. No, ono što vam je prvog dana vožnje izgledalo kao vječnost uskoro postaje rutinski poduhvat koji vas veseli.

10. Sve isprike (predaleko je, oznojim se, hladno je) veoma je lako oboriti
S više kondicije manje ćete se oznojiti u jednako sporoj vožnji. Ako to nije slučaj, prilagodite odjeću svom tijelu i nosite rezervne majice od prirodnih materijala. Također, boca vode, dezodorans i maramice za osvježenje nisu na odmet. Što se vremena tiče, vožnja po kiši ne smeta brojne stanovnike  Nizozemske, Belgije i drugih biciklističkih zemalja.

Izdvojeni bicikli MTB Fullsuspension Road City Trekking Kids E-bike E-trotineti Akcije

Izdvojeni proizvodi Dijelovi i oprema Odjeća i obuća Fitness Akcije

KARTICE2015_2.png

logo
Informacije i cijene na ovoj web stranici imaju informativni karakter. U slučaju eventualne ljudske ili tehničke greške, mjerodavni su podaci dostupni na prodajnim mjestima.

VISION TRADE d.o.o. Sarajevo

Gradačačka 29A

71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Kontakt informacije:

Telefon: +387 (0)33 65 65 67

E-mail: info@bicikli.ba

Copyright © 2011-2021 VISION TRADE d.o.o. Sva prava pridržana.
logo