Gradačačka 29A, 71000 Sarajevo +387 (0) 33 65 65 67
Košarica je prazna.

beach cruiser bike venice beachPrije nego što sjednete na bicikl, napravite raspored – i to onakav raspored koji možete održati. Za početak, dovoljno je da se na bicikl penjete tri do četiri puta sedmično, ali postavite si za cilj da to vremenom preraste u pet do šest puta sedmično.

Postoji razlika između treninga na biciklu i ''vozanja'', a ona je upravo u ovom cilju. To može biti ređena kilometraža ili vremenska odrednica. Tek kad postavite sebi cilj i ispunite ga, možete pratiti svoj progres tokom sedmica povećavajući razdaljine koje prelazite.

Vodite računa o svom biciklu. Početnicima se savjetuje da pronađu stručnjaka koji će im pripremiti bicikl. Međutim, što brže naučite da sami održavate svog ljubimca, to bolje. U svakom slučaju, ovo nije korak koji smijete prekočiti, a preporučljivo je da ponekad vježbate popravke u garaži, čak i ako nisu neophodne.

Za one sa dubljim džepom, preporučuje se da nabave dva mala uređaja. Mjerač otkucaja srca je izrazito koristan. U početku, pratićete kako se ponaša vaše srce pri različim nivoima napora. Kasnije, prema broju otkucaja u minuti, možete tempirati svoju vožnju. Npr. pri 165 otkucaja osjećate veliki napor, dok 150 možete održati tokom dužeg vremenskog perioda.

Tokom prve dvije sedmice treninga na biciklu napravite vožnje od sat do dva tempom koji vam neće biti naporan u utorak, četvrtak i nedjelju, a u subotu napravite jednu dužu vožnju. Vaš osnovni cilj u ovom periodu treba biti da naučite voziti u konstantnom tempu, naviknete tijelo na stalno okretanje pedala i naučite održavati stabilan ritam srca. Dišite snažno, ali tako da ste u stanju i da razgovarate tokom vožnje.

Subotnja vožnja treba biti na ravnom terenu u dužini od 25 do 45km uz povećanje od 15km svake sedmice. Nedjeljom možete raditi kraće vožnje sa uzbrdicama. Ali, nemojte pretjerivati. Nagib od 4% do 6% je sasvim dovoljan.

Izdvojeni bicikli MTB Fullsuspension Road City Trekking Kids E-bike E-trotineti Akcije

Izdvojeni proizvodi Dijelovi i oprema Odjeća i obuća Fitness Akcije

KARTICE2015_2.png

logo
Informacije i cijene na ovoj web stranici imaju informativni karakter. U slučaju eventualne ljudske ili tehničke greške, mjerodavni su podaci dostupni na prodajnim mjestima.

VISION TRADE d.o.o. Sarajevo

Gradačačka 29A

71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Kontakt informacije:

Telefon: +387 (0)33 65 65 67

E-mail: info@bicikli.ba

Copyright © 2011-2021 VISION TRADE d.o.o. Sva prava pridržana.
logo