Gradačačka 29A, 71000 Sarajevo +387 (0) 33 65 65 67
Košarica je prazna.

Dolomiten FOCUS Trail TeamOsim kao jeftino prijevozno sredstvo, vožnja biciklom idealan je način da se istovremeno dobro zabavljate s ekipom, vježbate i uživate u čarima prirode. Prije kupnje bicikla morate odlučiti što želite, kako i gdje se želite voziti te koliko ste novca spremni uložiti.

Ako ste početnik u biciklizmu, vjerojatno će prva stvar koju primijetite biti koliko je različitih tipova bicikala dostupno danas. Uđite u trgovinu s biciklima i vidjet ćete da ima više proizvoda od lokalnog supermarketa. U takvoj situaciji, odabir pravog bicikla može biti prilično zastrašujući, ali ne mora biti. Ključno je odrediti kojom vrstom biciklizma ćete se baviti, koliko često se planirate voziti i kojom se maksimalnom brzinom. Niti jedan bicikl ne može sve. Prva stvar koja vam mora biti na umu je kako želite koristiti bicikl. Postoji otprilike pet glavnih tipova bicikla:
BICIKLI ZA PUTOVANJA: Predviđeni su za putovanja na veće udaljenosti. Lagani su s tankim metalnim obručima na kotačima koji vam pomažu da sačuvate energiju. Ručke na takvim biciklima omogućuju različite položaje ruku tako da nisu u istom položaju satima. Putni bicikli dostupni su u različitim izvedbama i modelima, na svakom je vožnja drugačije iskustvo.
BRDSKI BICIKLI: Brdski bicikli su popularniji kod ljudi koji vole zahtijevnije terene i skretanje s staza. Ovi zdepasti bicikli ekstremno su jaki, gume imaju kvrgavi podnožnik, te se posebno dizajnirani za veoma neravne terene. Imaju iznimno dobru amortizaciju posebno dizajniranu za apsorpciju jakih udaraca.
HIBRIDNI BICIKLI: Kombinacija su brdskim i bicikala za putovanja. Njihove osobine dopuštaju vozaču da ima uspravno sjedalo i ručke, dosežu veće brzine od tipičnog brdskog bicikla. Hibridni bicikli dobar su izbor za vožnju gradom, a nude postojanost, brzinu i udobnost.
KRUZERI: Također poznati kao bicikli za polaganu vožnju. Imaju široke gume, uspravne ručke i većinom su opremljeni sa mjenjačkom kutijom. Ovi se bicikli najčešće koriste u opuštajućim okruženjima kao što su plaže. Posebno su dizajnirani za ljude koji vole udobnost.
VIŠENAMJENSKI BICIKLI: Dizajnirani su za putovanje, kupovinu i utrke. Imaju srednje teške ili teške okvire i gume te često imaju i unutrašnji prijenos glavčine kotača. Kako bi vozač ostao čist, često imaju prednji i stražnji branik i štitinik za lanac. Kako bi bicikl bio korisniji kao transportno sredstvo, često su opremljeni s košarom. Pozicija za vožnju je obično okomit položaj.odabirpravogbiciklaNe postoje striktna pravila što se tiče odabira optimalne veličine bicikla. Trgovina u kojoj kupujete vaš bicikl je najbolji izvor informacija i tamo će vam pomoći u pravilnom odabiru. Naravno, ništa ne može zamijeniti samo iskustvo kada sjednete na bicikl i obavite test vožnju u pravom odabiru bicikla prije nego ga kupite. Nekoliko faktora na koje morate obratiti pozornost prije nego kupite bicikl:
CIJENA: Bicikli za putovanje i kruzeri skuplji su od hibridnih i većine brdskih bicikala. Dobit ćete ono što platite što znači da što više platite dobivate bolju kvalitetu. Ako se odlučite za bicikl za putovanje, možda ćete biti spremni potrošiti ekstra novaca za kupnju bicikla srednje ili više klase koji je bolje opremljen i dulje će trajati. Oduprite se iskušenju kupovine jeftinijeg bicikla jer ćete ga u relativno kratkom roku morati zamijeniti što će rezultirati potrošnjom još veće količine novaca.
VELIČINA BICIKLA: Kada odabirete bicikl za sebe važan je pravilan odabir veličine osnovne konstrukcije bicikla. Ako niste iskusan vozač, koji je siguran u veličinu koja mu je potrebna, bilo bi dobro pitati trgovca da vam pomogne u odabiru. Obratite posebnu pozornost na sedlo, visinu sjedala, poziciju sjedala i ručke:
SEDLO: Sedlo mora biti u ravnini ili veoma lagano nagnuto naprijed radi bolje udobnosti.
VISINA SJEDALA: Noge bi vam trebale biti gotovo ravne kada sjedite na sjedalu s jenom petom na pedali u njenom najnižem položaju. Prenisko postavljeno sjedalo može opteretiti koljena, a previsoko može opteretiti donji dio kralježnice.
POZICIJA SJEDALA: Može se podešavati naprijed ili nazad za maksimalnu udobnost.
RUČKE: Doseg, kut i visina bi se trebali podesiti ključem za vijke kako bi se doveli u uspravan položaj. Odlazak na test vožnju pomaže vam provjeriti navedene komponente i osjetiti bicikl u stvarnom svijetu.

DSC 0014KVALITETA IZRADE: Bicikl bi trebao biti čvrst i krupan, ali u isto vrijeme i okretan i lagan. Preporučljiva je kupnja brendiranog bicikla zbog bolje kvalitete vožnje od jeftinijih verzija.
DODACI I PRIBOR: Dostupna je velika količina dodataka za bicikle. Neki od njih su veoma funkcionalni, a neki su više za estetiku. Ono što obavezno morate nabaviti uz bicikl je držač za bočicu s vodom, nosač, kacigu i štitnike za koljena. Dobro je investirati u zračnu pumpu za gume.
SERVIS: Dobar bicikl zahtjeva dobro održavanje. Također je potrebno provjeravati zračni pritisak u gumama. Ne oklijevajte pitati što vas god zanima, kada posjetite nasu trgovinu s biciklima, te obavijestite osoblje za što ćete točno koristiti bicikl i koliko vremena ćete provoditi na njemu. Nakon što dobro razmislite oko načina vožnje kojom ćete se baviti i nakon testiranja nekoliko različitih tipova bicikala, kupite najbolji bicikl koji si možete priuštiti. Biti će to dobro utrošen novac!

Izdvojeni bicikli MTB Fullsuspension Road City Trekking Kids E-bike E-trotineti Akcije

Izdvojeni proizvodi Dijelovi i oprema Odjeća i obuća Fitness Akcije

KARTICE2015_2.png

logo
Informacije i cijene na ovoj web stranici imaju informativni karakter. U slučaju eventualne ljudske ili tehničke greške, mjerodavni su podaci dostupni na prodajnim mjestima.

VISION TRADE d.o.o. Sarajevo

Gradačačka 29A

71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Kontakt informacije:

Telefon: +387 (0)33 65 65 67

E-mail: info@bicikli.ba

Copyright © 2011-2021 VISION TRADE d.o.o. Sva prava pridržana.
logo